EPA keuring

 
 
 
 
Sinds 1 januari 2008 is het noodzakelijk om bij verhuur en/of verkoop van uw huis een energielabel te overleggen. Ook kunt u voor alleen een energieadvies kiezen, waarmee u uw woning energiezuiniger kunt maken. Als jong bedrijf springen wij in op deze behoefte aan advies, daarom bieden wij deze dienst aan. Ook het energielabel kunnen wij voor u bepalen. Volgens afspraak komen wij bij u langs om tal van metingen te doen en een advies op maat aan u te overhandigen. Hieronder staat nog enige informatie over het energie label en het EPA advies.

Energielabel
Het energielabel woningen lijkt op het energielabel voor koelkasten en andere apparaten. Het geeft met letters (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energie zuinig of onzuinig een huis is. Klasse A (donkergroen) is zuinig, klasse G (rood) is onzuinig.

Verkopers en verhuurders zijn per 1 januari 2008 verplicht om een energielabel te laten zien. Op die manier kunnen belangstellenden de energiekwaliteit van een woning meenemen in hun beslissing om die woning te huren of te kopen. Op het moment dat woningen van bewoner wisselen, dient de verkoper of verhuurder het energielabel te overhandingen aan de nieuwe eigenaar of nieuwe huurder. Een energielabel is voor 10 jaar geldig.

Energie Prestatie Advies
Het Energie Prestatie Advies (kortweg EPA) is een rapport over de mogelijkheden tot energiebesparing in uw woning, zoals het aanbrengen van isolatie of vervangen van de verwarmingsinstallatie. Een gecertificeerde adviseur komt bij u langs om een EPA op te stellen.

Afhankelijk van uw woonsituatie geeft de adviseur energieadvies, een schatting van de kosten voor de energiebesparende maatregelen, en de te verwachten energiebesparing. U ontvangt hierover een rapport. De adviseur inventariseert daarvoor de bestaande isolatie, het verwarmingssysteem en de ventilatie in de woning.